Новини
22.09.2016
Голова Всеукраїнської спілки ветеранів війни та праці органів прокуратури С.Степанчук у братській Молдові

  

 
Сонячна Молдова  приймала делегацію різних поколінь ветеранів України. На запрошення Ради ветеранів республіки Молдова 20 представників всеукраїнських громадських об’єднань ветеранів у складі делегації  відвідували місця поховань загиблих в період Другої світової війни на території Молдови.
Різноманітна та цікава програма, запропонована молдовською стороною, дозволила більше ознайомиться з історичними куточками республіки, містами Сорокі, Бельці, Кишинів.
За період перебування в Молдові українська делегація провела низку зустрічей з ветеранською громадськістю, взяла участь в покладанні вінків та квітів до місць поховань на території Меморіальних комплексів.
Кульмінаційним заходом з нагоди 72-річніці визволення республіки Молдова від фашистських загарбників стало проведення великого Мітингу-реквієму у с. Спея на території Меморіального комплексу “Шерпенський плацдарм”, на одному із самих великих у сільської
Від українських ветеранів з привітальним словом виступила Є. І. Іванченко – член Координаційної ради міст-героїв. Делегація поклала вінок та квіти до Вічного вогню.
Ветерани України у м. Кишинів також взяли участь у Форумі громадськості та прес-конференції присвячених історичній події у житті держави. Учасник Другої світової війни В.С.Клюй від імені делегації України привітав учасників цих заходів.
Дружньою прощальною вечерею з ветеранським активом столиці республіки Молдова та членами Президії Ради ветеранів, їх нагородженням відзнаками Служби, делегація ветеранів України завершила своє перебування у братської Молдові.
 

кількість переглядів : 308