Новини
15.02.2017
Шановні ветерани – учасники бойових дій на території інших держав!

В Україні 15 лютого 2014 року відзначається День вшану­вання учасників бойових дій на території інших держав та 28-ма річниця виведення радянських військ з Афганістану.

Історичні катаклізми XX століття, пов'язані з воєнни­ми конфліктами в різних куточках планети, не оминули Україну. Війни точилися далеко за її межами, але кров у них проливали сини України, несучи народам миротвор­чу місію.
Географія бойових миротворчих операцій, у яких брали участь наші співвітчизники, є досить широкою. Це - країни Близького і Далекого Сходу, Африканського континенту, Куба, Чехословаччина, Югославія, Ліван, Ірак і найболю­чіша наша рана - Афганістан, війна в якому розтяглася на довгі дев'ять з лишком років.
Літопис афганської війни містить безліч прикладів ге­роїзму, не применшує честі й гідності воїнів, які самовіддано виконували свій обов'язок у горах і пустелях, на землі і в повітрі, в наступі і в обороні, при вря­туванні бойових товаришів та мирних жителів.
В органах прокуратури України працює майже 100 учасників бойових дій, які гідно виконували свій інтернаціональний військовий обов'язок на території інших країн світу.
Їхня мужність і високий професіоналізм, гуманізм і милосердя з вдячністю та повагою згадують у багатьох куточках світу. На жаль, не всім судилося вижити. Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю полеглих.
Шановні колеги! Ризикуючи своїм життям, ви чесно виконали присягу, зберегли бойове братерство. Отримавши після повернення з війни вишу юридичну освіту, ви не стали шукати легких життєвих шляхів, а присвятили себе дуже складній, але благородній справі служіння Закону. Ви продовжуєте працювати, виховуючи своїм прикладом патріотизм і національну свідомість у наступних поколінь.
Від Всеукраїнської спілки ветеранів війни та праці органів прокуратури та себе особисто бажаю усім вам міцного здоров'я, витримки, впевненості в собі, добра, благополуччя. Нехай завжди над усіма нами буде мирне небо.
 
З повагою
 
Голова спілки
С.Степанчук
 
Голова Первинної громадської
організації учасників
бойових дій ГПУ
І. Кухарчук
 

кількість переглядів : 378