Новини
05.05.2017
Шановні ветерани та пенсіонери органів прокуратури!

З Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 
Шановні ветерани та пенсіонери органів прокуратури!
 
Від імені колективу Всеукраїнської спілки ветеранів війни та праці органів прокуратури та від себе особисто щиро вітаю Вас з святом –   з Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
 Дозвольте в переддень Перемоги сердечно привітати вас з цим великим святом,  з Днем доблесті і героїзму!
Я хотів би низко схилити голову перед Вами – нині живими й усіма тими, хто проніс через лихоліття війни любов до Батьківщини і побажати мирного неба, ясного сонця! Нехай завжди вас оточує мир і злагода!
  9 травня - це суміш печалі й радості. За чотири роки війни Україна заплатила за свою свободу, за право жити на своїй землі більше ніж десятьма мільйонами життів своїх синів і дочок. Це дуже велика плата, щоб жити вільно на своїй незалежній землі.
Скільки б літ – десятиліть не минуло, а значення перемоги Другої світової війни, навпаки – все більш зростає. Бо ж тільки через десятиліття можна по-справжньому оцінити героїзм на фронтах, відвагу в партизанських загонах, звитягу в тилу, зразки яких демонстрували кращі сини та дочки нашого народу. Нетлінним, справді безсмертним є подвиг наших батьків та дідів. Це вони, інколи ціною власного життя, відстояли для нас свободу, захистили від рабства, поневолення та смерті.
Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за Ваш безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, яку не знало людство.
Ми у вічному боргу перед Вами, шановні ветерани, за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, які Ви виявили в боях за рідну землю.
В ті страшні роки полягли мільйони українців. Про точну кількість загиблих і досі дискутують історики, вчені, ветерани. Вічна пам’ять солдатам і офіцерам, партизанам і підпільникам. Усім українцям, чиїм життям виборено подвиг українського народу. Честь і слава ветеранам, які нині серед нас. Їхня мужність і любов до Батьківщини завжди слугуватимуть прикладом для нас.
Серед нас живуть ті, хто своїми очима бачив війну. В Україні статус ветерана війни мають понад три з половиною мільйони громадян. З них майже триста тисяч – учасники бойових дій, і ще стільки ж – інваліди. Це ті, хто може розповісти про справжнє обличчя війни. Передати відчуття її жаху і руїни.
Згадуючи діяльність органів прокуратури у роки воєнного лихоліття, зазначу, що війна вимагала чіткої організації роботи всіх органів державної влади, установ, підприємств, громадськості, дотримання суворої законності та правопорядку, що було досягнуто завдяки високому професіоналізму, відповідальності, сумлінному виконанню службових обов'язків прокурорів і слідчих.
Це вони не шкодуючи здоров`я, забуваючи про власне благополуччя, повністю, до самовідречення, віддавалися роботі, завжди виявляли стійкість та принциповість.
Вони доклали багато зусиль у справу забезпечення верховенства права, дотримання законності і правопорядку, самовідданістю та самопожертвою в роки війни наближали цей світлий день - День Перемоги!  
На превеликий жаль, не всі побачили цей славетний весняний день. Сьогодні вже немає поряд і багатьох з тих, хто, відстоявши свободу і незалежність Батьківщини, повернулися в післявоєнну розруху, мужньо подолали всі тяготи, відновили зруйновані міста і селища.
Пам'ять про них непідвладна часу, як непідвладна часу любов до Батьківщини. Так було і буде завжди – і через десять років, і через сто, і через століття. Обов'язок нинішніх поколінь – бути гідними продовжувачами справи переможців, що вирвали країну з лап фашистів, що врятували її і зберегли прекрасною і квітучою.
Щороку свято 9 травня служитиме нагадуванням – немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній землі!
Сьогодні ми низько схиляємо голови перед вами, дорогі ветерани. Нинішній день незалежної України став можливим завдяки вам. Ви достойно йшли по життю – як бойовому, так і трудовому, що повинні взяти як взірець прийдешні покоління.
Дорогі ветерани! Нинішнє ми перед вами в неоплатному боргу.  Найменше, що можемо зробити для вас сьогодні – це забезпечити гідну старість. Крок за кроком ми йдемо по цьому шляху. Звичайно, наша сьогоднішня турбота про Вас, шановні ветерани, – це лише мала частка того, що ми хочемо і повинні зробити. Наш громадський обов’язок – не забувати жодного учасника війни, оточити турботою і увагою не тільки у свята, а й в будні.
На сьогодні, на постійному контролі органів прокуратури перебувають питання соціального захисту ветеранів війни відповідними контролюючими органами. Завдяки принциповому прокурорському реагуванню усуваються недоліки у їх роботі.
Земний уклін від нас, синів, онуків і солдатів Великої Перемоги, усім, хто переміг фашизм  і піднімав з руїн рідний край!
Тож зі святом Вас, дорогі ветерани! Міцного здоров’я Вам, чудового настрою в цей святий і сумний для всіх нас день. Хай не болять Ваші рани, хай щастя і радість не переводяться у Ваших оселях.
 
Голова Президії спілки
Степанчук С.Г.
 
 
 

кількість переглядів : 335