Новини
31.03.2015
З нагоди дня народження вітаємо Голову Полтавської обласної Ради ветеранів війни та праці органів прокуратури

                                          Кривень Ларису Петрівну

 
        
 
         15 лютого 2013 року на засіданні установчих зборів пенсіонерів та ветеранів органів прокуратури Полтавської області за участю прокурора області прийнято рішення про створення громадської організації «Рада ветеранів органів прокуратури Полтавської області» «Всеукраїнської спілки ветеранів війни та праці органів прокуратури» (далі - Рада ветеранів) та затверджено її Статут.
Обрано Голову Ради ветеранів – Кривень Ларису Петрівну; членів Правління: Зазубіка Ніку Теодоровича, Палагутіна Аркадія Олексійовича, Палія Миколу Васильовича, Бурбу Інну Юріївну, Денисенка Олександра Івановича, Ільченка Миколу Івановича; Голову  Ревізійної комісії: Ткаченка Анатолія Миколайовича та членів комісії: Долбіну Тамару Андріївну, Наливайка Олександра Васильовича.
         У своїй діяльності громадська організація керується Конституцією України, Законом України «Про громадські об'єднання», чинним законодавством та своїм Статутом.
         Рада ветеранів створена на принципах добровільності, самоврядності, рівності перед законом, відсутності майнового інтересу їх членів, прозорості, відкритості та публічності.
         Основною метою діяльності Ради ветеранів є задоволення і захист законних соціальних, економічних, творчих, вікових, культурних, інших конституційних прав та інтересів ветеранів та пенсіонерів органів прокуратури Полтавської області. Для досягнення цієї мети Рада у порядку, встановленому законодавством:
- представляє і захищає права і законні інтереси ветеранів у державних і громадських органах та органах місцевого самоврядування;
 - сприяє своїм членам у продовженні їх суспільно-активного життя шляхом залучення до соціально-корисної праці, громадської діяльності тощо;
- організовує спілкування ветеранів, бере участь у патріотичному вихованні молодих працівників  та сприяє спадкоємності поколінь органів прокуратури;
- забезпечує виконання інших завдань відповідно до чинного законодавства.
Голова Ради ветеранів є членом комісій з відбору претендентів та стажування та атестаційної комісії прокуратури Полтавської області, запрошуються  на засідання колегії прокуратури області для обговорення найбільш актуальних питань діяльності органів прокуратури.
Кривень Л.П. є член комісії  по відбору претендентів на стажування в органах прокуратури області,  приймає активну участь у засіданні атестаційної комісії прокуратури області. Спілкувається з молодими спеціалістами, які атестуються на предмет перевірки їх теоретичних та практичних знань та досвідченими працівниками органів прокуратури, які звітуються щодо стану профілактично-виховної роботи у підпорядкованих колективах.
 Практикується прийняття присяги молодими спеціалістами в урочистій обстановці за участю представників ветеранської організації, де вони висловлюють настанови та побажання молодому поколінню прокуратури у подальшому зміцненні законності, правопорядку та відданому служінню державі.
З нагоди  святкувань державних, професійних та релігійних свят, днів народжень керівництвом прокуратури області направляються листівки всім ветеранам прокуратури області. Представники Ради ветеранів органів прокуратури  постійно запрошуються на урочистості з нагоди святкувань державних та професійних свят, колегій.
У проведеній роботі приймали активну участь начальники структурних підрозділів та прокурори на місцях, які особисто відвідують ветеранів вдома, вітають зі святами, днем народження та вручають подарунки, що позитивно впливає на формування кращих традицій прокуратури області.
Також керівництвом прокуратури області спільно з Радою ветеранів вирішуються питання оздоровлення пенсіонерів.
   Відділом роботи з кадрами прокуратури області налагоджена тісна співпраця з Головним управлінням кадрового забезпечення Генеральної прокуратури України щодо роботи з пенсіонерами ГПУ, які мешкають на території Полтавської області.
 
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів : 838