Новини
14.08.2015
19 серпня 2015 року відбудуться урочисті заходи вшанування пам’яті солдатів, загиблих під час Другої Світової війни.

 

 
Угода між урядами України та Німеччини про догляд за могилами заглибних воїнів, яка, керуючись  взаємним  бажанням віддати належне останнє пристановище загиблим обох країн, була прийнята ще у 1997 році. Держава й народ мають усвідомлювати,  що догляд за могилами  загиблих  воїнів  на українській  і  німецькій землях є конкретним виявом порозуміння і примирення.
 
Тому з дозволу Міністерства Культури України та органів місцевого самоврядування та за  сприянням і  організацією ГО «УВО СПАС-23»    19 серпня 2015 року  відбудуться урочисті заходи вшанування пам’яті солдатів, загиблих під час Другої Світової війни.
 
Планується урочиста панахида в Хрестовоздвиженській  каплиці на нижній терасі Аскольдової могили в пам'ять перепоховання німецьких солдатів з урядовими заходами за участю предстоятеля Київського патріархату Філарета та Верховного архієпископа Києво-Галицького, митрополита Київського – предстоятеля Української греко-католицької церкви -  Святослава Шевчука. На повагу до наших загиблих Героїв та в знак увіковічення їх пам яті відбудеться встановлення пам’ятників добровольцю  Марку Грегорі Пославському та невідомому майдановцю, які  поховані на Аскольдовій могилі.
 
Запрошуємо Вас прийняти участь у заходах, які заплановані на цей день:
 
10.30-11.30 Урочиста панахида а в Хрестовоздвиженській каплиці на нижній  терасі Аскольдової могили в пам’ять перепоховання німецьких солдатів 2 світової війни з урядовими заходами за участю предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета та  Верховного архієпископа Києво-Галицького, митрополита Київського — предстоятеля Української греко-католицької церкви Святосла́ва Шевчу́ка
 
11.30-12.00    Промова третього президента Віктора Андрійовича Ющенка, Почесна Варта міністерства оборони, Оркестр міністерства оборони
 
12.00-14.15  Урочиста панахида з освяченням пам’ятника воїну Марку Грегорі Паславському та невідомому герою майдану
 
14.45-15.30 Спільний обід.
 

кількість переглядів : 452