Новини
24.08.2015
З нагоди дня народження вітаємо Голову Житомирської обласної Ради ветеранів війни та праці органів прокуратури
МАРТИНЮКА
ОРЕСТА ВАСИЛЬОВИЧА
 
 
Рада ветеранів війни і праці органів прокуратури Житомирської області утворена 20 червня 2003 року на зборах ветеранів війни і праці органів прокуратури області.
        
Головою Ради з перших днів її заснування є Мартинюк Орест Васильович, прокурор Житомирської області в 1992-1998 роках.
        
Мартинюк О.В., 24.08.1937 року народження, в органах прокуратури працював з січня 1964 року по грудень 1998 року, державний радник юстиції 3 класу, Заслужений юрист України, Почесний працівник прокуратури України. Нагороджений Почесною відзнакою «За заслуги перед Житомирщиною».
        
Основною метою діяльності Ради є сприяння ветеранам у продовженні їх суспільно-активного життя, активної громадської діяльності,  організація спілкування ветеранів, залучення їх до участі у патріотичному виховання молодих працівників органів прокуратури.
        
На даний час Рада ветеранів області нараховує 99 членів серед яких:3 – учасники бойових дій Великої Вітчизняної війни, 5 – учасників Великої Вітчизняної війни, 5 – учасників інтернаціонального обов’язку в республіці Афганістан.
        
Відмічаючи особисті трудові досягнення у професійній діяльності, сумлінне і зразкове виконання службових обов’язків, ініціативу в роботі тривалу і бездоганну службу 5 ветеранів нагороджено орденами і медалями, 2 присвоєно звання «Заслужений юрист України», 10 – звання «Почесний працівник прокуратури України», 31 – відомчими заохочувальними відзнаками Генерального прокурора України, з них 26 медаллю «Ветеран прокуратури України».
 
Керівництво прокуратури області, прокурори міст та районів постійно піклуються про ветеранів органів прокуратури. Вони запрошуються на урочисті засідання, присвячені державним святам та Дню прокуратури, а ті, що за станом здоров’я не можуть приймати участі у святкових заходах, а також з нагоди дня народження, відвідуються за місцем проживання.
 
Задля збереження та примноження кращих прокурорських традицій ветерани органів прокуратури області залучаються до проведення зібрань, які проводяться прокуратурою області.
 
Так, на заняття школи молодого спеціаліста, що відбулися 19 травня 2012 року, був запрошений та приймав активну участь «Почесний працівник прокуратури України», «Ветеран прокуратури України», колишній прокурор      м. Житомира та старший помічник відділу роботи з кадрами із 43 річним стажем роботи в органах прокуратури Степанчук П.Р.
        
Прокуратурою області підготовлено публікацію в друковані засоби масової інформації про ветеранів органів прокуратури, які мають великий життєвий та професійний досвід, оновлюється стенд про працівників прокуратури – учасників бойових дій Великої вітчизняної війни.

кількість переглядів : 670