Новини
18.09.2015
З нагоди 75-річчя з дня народження вітаємо Голову Кіровоградської обласної Ради ветеранів війни та праці органів прокуратури
НЄДОРЄЗ
ВАЛЕНТИНУ  ІВАНІВНУ
 
 
 
Турбота про ветеранів прокуратури, тих, що продовжують працювати та тих, хто перебуває на заслуженому відпочинку - один із принципів роботи з кадрами, націлена на поєднання досвіду та молодості.
         У листопаді 1984 року керівництвом прокуратури області проведено першу конференцію з участю молодих спеціалістів та ветеранів органів прокуратури області з метою ознайомлення працюючих фахівців з позитивним досвідом минулого.
         У цьому заході взяли участь фахівці зі стажем роботи до трьох років прокуратур міст та районів та працівники апарату прокуратури області.
         На конференцію були запрошені керівні особи прокуратури та інших правоохоронних органів області.
         З доповіддю виступили прокурор області Легун В.І. та молоді спеціалісти. Було прийнято звернення до всіх прокурорсько-слідчих працівників органів прокуратури області. Ветеранам прокуратури області вручено пам’ятні сувеніри.
         У жовтні 1997 року проведено зустріч молодих фахівців з ветеранами органів прокуратури області. У роботі конференції взяли участь усі  фахівці зі стажем роботи до трьох років, ветерани органів прокуратури, прокурори міст та районів, а також працівники обласного апарату. 
Для захисту інтересів ветеранів прокуратури ініціативна група у березні 1999 року підготувала проект Положення «Про роботу ветеранів прокуратури». Зібранням ветеранів органів прокуратури затверджено Положення і обрано раду ветеранів, головою якої став колишній прокурор області, ветеран війни та прокуратури Легун В.І.
20.05.1999 року зборами ветеранів війни та праці органів прокуратури області обрано правління ветеранів війни та праці органів прокуратури у складі 5 осіб, в т.ч. Легун В.І., Нєдорєз В.І., Черевко М.С., Намятов Л.І.,          Костенко В.М. Членами ревізійної комісії – Бикову О.О., Галагана В.Л., Науменко Г.І. Головою правління обрано - Нєдорєз В.І.
31 січня  2003 року Легун В.І. взяв участь у Всеукраїнській конференції ветеранів, якою було сформовано Всеукраїнську спілку ветеранів війни та праці органів прокуратури України.
         Положення про Кіровоградський обласний осередок Всеукраїнської спілки ветеранів війни та праці органів прокуратури  прийнято установчими зборами  20 травня 2009 року та зареєстровано Головним управлінням юстиції у Кіровоградській області 29 вересня 2009 року.
Осередку надана кімната у приміщені прокуратури області. До осередку увійшли  91 колишні і працюючі ветерани, пенсіонери органів прокуратури області.
З часу створення осередку голова правління приймає активну участь в житті прокуратури області. Присутня на засіданнях колегії, координаційних та оперативних нарадах. Є членом комісії з відбору претендентів на стажування в міських, районних, міжрайонних та прирівняних до них прокуратурах Кіровоградської області.
         Керівництво прокуратури області та рада ветеранів провели заходи, які сприяли підвищенню заслуженої уваги до тих, хто віддав багато років свого життя захисту інтересів держави, людини, правопорядку та законності в суспільстві.
         Важливою віхою в діяльності ради ветеранів стало створення музейної кімнати. Велику роботу з підготовки матеріалів для неї здійснив Легун В.І.
         Стенди музейної кімнати висвітлюють життєвий шлях наших ветеранів, нагадують про незгасну пам'ять, про тих, кого уже немає серед нас.
          В подальшому за сприяння керівництва прокуратури області музейну кімнату доповнено іншими стендами, зокрема з нагоди десятиріччя прокуратури незалежної України.
         В музейній кімнаті розміщено наступні стенди:
«Золотий фонд поколінь працівників прокуратури»;
«60 років радянській прокуратурі»;
«60 річчя прокуратури Кіровоградської області»;
«Документи державно-історичної важливості»;
«10 років прокуратури України»;
«Вшанування відданості справі та професіоналізму»;
«Прокуратура Кіровоградської області, 70 років»;
«65 років Великої Перемоги»;
«Нам 20 років»;
«Служба прокурорів-криміналістів».
         Історія розвитку органів прокуратури області висвітлена в буклетах:
«Прокуратура Кіровоградської області. Історичний нарис і сучасність»      Легун В.І
«Життя віддане закону» Легун В.І.
«Прокуратура області - 70 років».
«20 років органам прокуратури України. Прокуратура Кіровоградської області».
          Під час проведення навчально-методичних семінарів у прокуратурі області, занять в Школі молодого спеціаліста  молодь відвідуює музей, ознайомлюється з експонатами, стендами  які розповідають про заснування прокуратури Кіровоградської області, участь прокурорів у Великій Вітчизняній війні та становлення прокуратури незалежної України.
Щороку керівництво прокуратури області та правління осередку організовують зустрічі ветеранів з колективом прокуратури області  та урочистості з нагоди державних свят.
         Розпорядженням прокурора області ветерани та пенсіонери закріплені за територіальними прокуратурами.
         З приводу днів народжень та свят всі ветерани отримують поздоровлення прокурора області.
         Кожного року напередодні дня Перемоги відвідуються могили колишніх працівників органів прокуратури.
За підтримки керівництва прокуратури області ветерани отримують матеріальну  підтримку та допомогу під час лікування та оздоровлення в санаторно-курортних закладах.
В останні роки регулярно проводяться  робочі зустрічі  керівництва прокуратури області і осередку, за наслідками яких визначаються першочергові заходи щодо покращення взаємодії і піклування про ветеранів.
 

кількість переглядів : 623