Новини
09.10.2015
З нагоди дня народження вітаємо Голову Херсонської обласної Ради ветеранів війни та праці органів прокуратури
СОКУР
ЛІДІЮ  ІВАНІВНУ
 
 
Керівництвом прокуратури Херсонської області та кадровим підрозділом забезпечено тісну взаємодію зі Спілкою ветеранів органів прокуратури Херсонської області.
Спілку ветеранів органів прокуратури Херсонської області створено 18 червня 2003 року. У теперішній час її очолює Сокур Лідія Іванівна, яка працювала в органах прокуратури Херсонської області, у тому числі на керівних посадах, 27 років. Спілка налічує 85 членів, 11 - мають посвідчення ветеранів органів прокуратури України. Ветеранів Великої вітчизняної війни, учасників бойових дій на фронтах ВВВ серед них немає.
У минулому році керівництвом прокуратури області створено музей історії прокуратури Херсонщини, який 26 квітня 2012 року відкрито. На урочистості з нагоди відкриття музею запрошено представників Спілки ветеранів та засобів масової інформації.
Керівництвом прокуратури області постійно приймається участь у святкуванні днів народжень та ювілеїв ветеранами прокуратури. Вони систематично запрошуються до прокуратури області на урочистості з нагоди святкування державних та професійних свят. У разі смерті ветерана його рідним надається необхідна допомога щодо проведення поховання, делегуються представники прокуратури області.
У музеї прокуратури області створено експозицію для висвітлення інформації про діяльність ветеранської організації, її активістів, видатних ветеранів органів прокуратури, їх внесок у справу зміцнення законності у регіоні.
У бібліотеці прокуратури організовано куточок, в якому зібрані твори працівників прокуратури та спогади ветеранів органів прокуратури.
Видано книгу «Прокуратура Херсонської області: історія і сучасність», в якій йдеться про історію утворення та становлення прокуратури Херсонщини та про сучасний етап її розвитку.
Прес-секретарю прокуратури області надано доручення про підготовку та оприлюднення в засобах масової інформації нарисів про видатних ветеранів органів прокуратури, діяльність ветеранських організацій в умовах сьогодення.
Ветерани залучаються до виховної роботи з молодими спеціалістами, виступають у Школі молодого спеціаліста, беруть участь у засіданнях колегії, атестаційної та конкурсної комісій прокуратури області.
Міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори постійно опікуються питаннями, пов’язаними із житловими та побутовими умовами ветеранів органів прокуратури.
 

кількість переглядів : 544