Новини
28.10.2015
28 жовтня

День визволення України від фашистських загарбників


 

Дорогі ветерани!

В цей осінній день ми з радістю і болем відзначаємо 71 річницю визволення України від фашистських загарбників. 28 жовтня 1944 року було покладено кінець поневоленню нашої землі нацистами, та тим злодіянням, які вони чинили на території України.

Страшним лихоліттям відгукнулися роки окупації для кожної української родини. Нищівний вал бойових дій двічі прокотився нашими землями, не оминувши жодного міста, містечка, села. Протягом 1225 трагічних днів і ночей Україна була ареною смертельних битв. Більше 5 мільйонів українців було знищено гітлерівськими військами.

Жорстокі бойові дії, які точилися на теренах нашого краю, ще довгий час відлунюватимуть болем втрат в серцях ветеранів.

Тож в цей день, ми низько вклоняємося воїнам-визволителям, народним ополченцям, партизанам і підпільникам, які стали для нас символом стійкості й оптимізму, любові до рідної землі й служіння народу. Вони пройшли важкий кривавий шлях війни, вистояли й перемогли у нелегкій боротьбі за свободу нашого народу. Чим менше залишаються в живих свідків тих боїв, тим більша повинна бути наша всенародна вдячність та опіка вічної пам’яті про тих, хто загинув, хто вижив у цій війні і живе серед нас.

Від Всеукраїнської спілки ветеранів війни та органів прокуратури та від мене особисто щирі слова подяки висловлю землякам-переможцям, які ціною власного життя захищали свою малу батьківщину.

Бажаю Вам, дорогі ветерани, ще довгих літ життя та міцного здоров’я, щоб і надалі Ви слугували прикладом патріотизму й звитяги для молодого покоління!

Ваш подвиг завжди житиме в наших серцях!

З повагою
Голова спілки
С.Степанчук

кількість переглядів : 407