Новини
03.01.2016
З нагоди 55-річчя з дня народження вітаємо Голову спілки ветеранів військової прокуратури Західного регіону України

 

 

 

Коритнюка Олега Олександровича
 
 
 
Спілка ветеранів військової прокуратури Західного регіону України створена в 2011 році, державна реєстрація проведена 16 лютого 2012 року.
Головою Спілки обрано колишнього заступник прокурора регіону О.О. Коритнюка, який в органах прокуратури працював з червня 1983 року до травня
2004 року, має Подяку Генерального прокурора України з врученням нагрудного знака «Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури» 1 ступеня.
Незмінний секретар Спілки, один з ініціаторів її створення - В.А. Платонов в органах прокуратури працював з 1995 року до 2011 року, перебував
на посадах військового прокурора  Луцького гарнізону, першого заступника військового прокурора регіону, має Подяку Генерального прокурора України з врученням нагрудного знака «Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури» 1 ступеня.
Спільна робота щодо підтримки та допомоги ветеранам органів прокуратури, особливо учасникам Великої Вітчизняної війни, сім'ям працівників, які загинули при виконанні службових обов'язків, а також залучення ветеранів до виховання молодого покоління прокурорсько-слідчих працівників проводиться постійно з урахуванням конкретних потреб та можливостей органів прокуратури.
Профспілкова організація прокуратури регіону також бере участь у допомозі ветеранам.
 До Дня Перемоги, а також Дня працівників прокуратури учасники Великої Вітчизняної війни, колишні працівники органів прокуратури запрошуються на урочисті заходи, їм надається адресна допомога профспілковим комітетом, підпорядкованими спеціалізованими прокурорами. Така традиція започаткована ще колишніми прокурорами регіонів і підтримується наступниками.
Прокурори особисто відвідують учасників Великої Вітчизняної війни, ветеранів органів прокуратури, вітають їх із святковими та пам'ятними датами. В травні 2012 року прокурор регіону спільно з представником ветеранської організації, представниками відділу роботи з кадрами та профспілки привітали ветерана органів прокуратури, Героя Радянського Союзу І.О. Каліберду з 91 річницею від дня народження. Практика урочистих привітань ветеранів з ювілеями та урочистими датами є усталеною.
Поновлено і уточнено списки колишніх працівників органів прокуратури
регіону, усі ветерани закріплені за прокуратурами, у яких вони працювали до виходу на пенсію. Прокурори разом зі Спілкою ветеранів підтримують з ветеранами постійний зв'язок, особлива увага приділяється учасникам Великої
Вітчизняної війни, учасникам бойових дій.
 Керівники структурних підрозділів та прокурори використовують досвід ветеранів органів прокуратури при організації стажування, підвищенні фахового рівня працівників, запобіганні ганебним вчинкам. Секретар Спілки брав участь в заняттях школи молодого спеціаліста. Ветерани привітали напутнім словом молодих спеціалістів під час урочистого прийняття ними Присяги працівника прокуратури.
В приміщенні прокуратури регіону встановлено Дошку пошани працівників та ветеранів органів прокуратури регіону, викладені відповідні матеріали про них у музеї органів прокуратури.
Турбота про ветеранів, надання їм необхідної підтримки і допомоги у вирішенні повсякденних проблем є одним із актуальних питань, яке перебуває на щоденному контролі керівництва прокуратури регіону.
 

кількість переглядів : 467