Новини
15.02.2016
Шановні ветерани, працівники прокуратури - учасники бойових дій [миротворчих операцій)на території інших держав!

В Україні 15 лютого 2016 року відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ма річниця виведення радянських військ з Афганістану

Шановні  ветерани, працівники прокуратури -
учасники бойових дій [миротворчих операцій)
на території інших держав!
 
В Україні 15 лютого 2016 року відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ма річниця виведення радянських військ з Афганістану.
Історичні катаклізми XX століття, пов'язані з воєнними конфліктами в різних куточках планети, не оминули Україну. Війни точилися далеко за її межами, але кров у них проливали сини України, несучи народам миротворчу
місію.
Географія бойових миротворчих операцій, у яких брали участь наші співвітчизники, є досить широкою. Це – країни Близького і Далекого Сходу, Африканського континенту, Куба, Чехословаччина, Югославія, Ліван, Ірак і найболючіша наша рана - Афганістан, війна в якому розтяглася на довгі дев'ять з лишком років.
Літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, не применшує честі й гідності воїнів, які самовіддано виконували свій обов'язок у горах і пустелях, на землі і в повітрі, в наступі і в обороні, при рятуванні бойових товаришів та мирних жителів.
В органах прокуратури України працює майже 100 учасників бойових дій, які гідно виконували свій інтернаціональний військовий обов'язок на території інших країн світу.
Їхня мужність і високий професіоналізм, гуманізм і милосердя з вдячністю та повагою згадують у багатьох куточках світу. На жаль, не всім судилося вижити. Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю полеглих.
Шановні ветерани, колеги! Ризикуючи своїм життям, ви чесно виконали присягу, зберегли бойове братерство. Отримавши після повернення з війни вишу юридичну освіту, ви не стали шукати легких життєвих шляхів, а присвятили себе дуже складній, але благородній справі служіння Закону. Ви продовжуєте працювати, виховуючи своїм прикладом патріотизм і національну свідомість у наступних поколінь.
Від Всеукраїнської спілки ветеранів війни та праці органів прокуратури та себе особисто бажаю усім вам міцного здоров'я, витримки, впевненості в собі, добра, благополуччя. Нехай завжди над усіма нами буде мирне небо.
 
 
Голова спілки                                         С.Степанчук

кількість переглядів : 370