Новини
04.03.2016
З нагоди 85-річчя з дня народження вітаємо Голову Одеської обласної Ради ветеранів війни та праці органів прокуратури

                                             ЄРГЕНОВУ
                                       ВІРУ АНТОНІВНУ

 
Турбота про ветеранів органів прокуратури, надання їм необхідної підтримки та допомоги у вирішенні повсякденних проблем, а також залучення їх до виховання молодого покоління прокурорсько-слідчих працівників є актуальним питанням у роботі з кадрами прокуратури Одеської області.
Одеське обласне відділення Всеукраїнської спілки ветеранів війни та праці органів прокуратури, яке утворено 28 лютого 2003 року, об'єднує 221 ветерана органів прокуратури, з них 8 - учасники бойових дій Великої Вітчизняної війни та 12 - особи, прирівняні до учасників Великої Вітчизняної війни. Головою правління є старший радник юстиції, почесний працівник прокуратури, ветеран органів прокуратури і праці В.А. Єргенова, яка пропрацювала в органах прокуратури більш ніж 47 років.
За поданням прокурора області Генеральним прокурором України заохочено багатьох ветеранів. Зокрема, нагороджено нагрудним знаком «Почесний працівник прокуратури» 11 ветеранів, оголошено подяку з врученням нагрудного знака «Подяка за довготривалу бездоганну службу в органах прокуратури» 5 ветеранам, 6 ветеранам вручено «Подяку за сумлінну службу в органах прокуратури України» 1 ступеня, 69 ветеранам вручено нагрудний знак «Ветеран прокуратури України».
Велику роль у підвищенні авторитету ветеранів прокуратури відіграє Спілка ветеранів війни та праці органів прокуратури, яка постійно підтримує зв'язок з прокурором області, відділом роботи з кадрами, з профспілковим комітетом прокуратури, структурними підрозділами, де ніколи не забувають своїх сивочолих колег.
Не тільки на свята приділяється увага нашим дорогим ветеранам. У прокуратурі Одеської області це стало повсякденною роботою. Так, за ініціативою Спілки керівництвом прокуратури області організовано та проведено поїздку місцями звільненого Придунайського краю (Ізмаїльський район, м. Вилкове). У пам'ять про загиблих ветерани опустили вінок у води Дунаю. Під час цієї поїздки вони зустрілися з молодими працівниками прокуратури.
З нагоди святкуванням 60-річчя визволення міста-героя Одеси від фашистських загарбників 27 ветеранів органів прокуратури нагороджені пам'ятним знаком «60 років визволення міста Одеси від фашистських загарбників».
 Ці тривожні воєнні часи відображені й на сторінках «електронного музею» в експозиції про історію органів прокуратури Одеської області та ветеранів, яка постійно оновлюється.
Історія органів прокуратури Одеської області, як й історія життя її ветеранів, відображена у книзі «Прокуратура Одещини: історія та сучасність». У 2011 році видано книгу «Прокуратура Одеської області».
За активну професійну, правову та громадську діяльність на благо держави і народу України трьом ветеранам органів прокуратури Одеською обласною організацією Союзу юристів України присвоєно почесне звання «Юрист року Одещини»: у 2011 році - Раді Гурській та Вірі Єргеновій; у 2012 році - Лідії Харітоновій.

кількість переглядів : 586