Новини
08.04.2016
З нагоди дня народження вітаємо Голову Рівненської обласної Ради ветеранів війни та праці органів прокуратури
КОТАШЕВСЬКОГО
ОЛЕКСАНДРА  ВАСИЛЬОВИЧА
 
             
 
            Органами прокуратури області  приділяється постійна увага ветеранам органів прокуратури, особливо учасникам Великої Вітчизняної війни, ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, інвалідам та сім’ям працівників, які загинули при виконанні службових обов’язків. До них проявляється  турбота, надається необхідна підтримка та допомога  у вирішенні повсякденних проблем, також ветерани залучаються до виховання молодого покоління прокурорсько-слідчих працівників.
         В прокуратурі області організацію роботи з кадрами закріплено безпосередньо за прокурором області та начальником відділу роботи з кадрами. Відповідальною за організацію роботи з ветеранами згідно розподілу обов’язків визначено  старшого прокурора відділу роботи з кадрами Тимченко Т.А., досвідченого працівника, яка працює в органах прокуратури понад 16 років, з 2009 року обрана головою профкому  прокуратури  області.
         Громадська організація «Рада ветеранів органів прокуратури Рівненської області»  створена 25.02.2003року. На посаді голови Ради ветеранів органів прокуратури Рівненської області  даний час перебуває колишній старший прокурор відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими органів прокуратури управління нагляду за додержанням законів органами,   Кота шевський Олександр Васильович, 08.04.1948 р.н.
 При святкуванні Дня Перемоги, Дня Конституції, Дня незалежності, Дня прокуратури та інших державних свят, з нагоди днів народження, пенсіонери та ветерани органів прокуратури запрошуються до прокуратури області для участі в урочистостях,  їм надається слово для привітання, вручаються квіти і подарунки.
          Ветеранів, які за станом здоров’я не в змозі самостійно пересуватись, керівництво та працівники  органів прокуратури відвідують вдома з врученням  квітів та подарунків.
          Працівники прокуратури області спільно з головою ради ветеранів, ветеранами приймають участь у похованні померлих колишніх працівників органів прокуратури області.
         Всім  ветеранам органів прокуратури з нагоди днів народження та державних свят надсилаються вітальні листівки від прокурора області.
          Крім того, листами прокурора області усіх ветеранів закріплено за галузевими відділами прокуратури області та міськрайпрокуратурами, у яких вони працювали до виходу на пенсію. Як наслідок, зв’язок з ветеранами  за місцем їх проживання підтримується не тільки з нагоди державних свят,  днів народження, а постійно з метою надання їм необхідної підтримки та допомоги при вирішенні повсякденних проблем.
         Відділом  роботи з кадрами  ведеться постійний облік ветеранів органів прокуратури, їх днів народжень, місця проживання.
          Забезпечено  тісну взаємодію місцевого осередку ветеранської організації з керівництвом прокуратури області, кадровим підрозділом, районними та прирівняними до них прокурорами   У голови ради ветеранів завжди є оновлений список ветеранів органів прокуратури, він, як і інші ветерани органів прокуратури, невідкладно приймаються особисто прокурором області з різних питань.
         Також керівництвом прокуратури області організовуються виїзди до ветеранів органів прокуратури, які проживають на території інших областей.
         З метою збереження та примноження кращих прокурорських традицій в органах прокуратури практикується залучення ветеранів органів прокуратури до участі в проведенні науково-методичних семінарів, занять у Школі молодого спеціаліста, державного обвинувача тощо. Запрошувались ветерани також на відкриття Музею органів прокуратури області, Пам’ятного знаку працівникам прокуратури.
Ветерани органів прокуратури запрошуються на всі урочисті заходи, які проводяться в прокуратурі, присутні при прийнятті Присяги молодими спеціалістами, також відвідують спортивні заходи, активно вболівають за гравців футбольної команди прокуратури області.
         Прокуратурою області  постійно ініціюються публікації в засобах масової інформації  про видатних ветеранів органів прокуратури з багатим життєвим та професійним досвідом, як в місцевій пресі, так і відомчих виданнях.
          У музеї про історію органів прокуратури області  періодично оновлюється ветеранська тематика, доповнюється новими експонатами.  При активній участі ветеранів органів прокуратури  та міськрайпрокурорів в минулому році  поповнено історичними експонатами також фонди музею про історію органів прокуратури України, який діє на базі Національної академії прокуратури України.
         У приміщенні прокуратури області встановлено Дошку пошани працівників та ветеранів прокуратури, на яку за рішенням колегії заносяться також і ветерани органів прокуратури. 
У музеї та експозиціях прокуратури області створюється відповідний куточок  з висвітлення інформації про діяльність  ветеранської організації, її активістів, видатних ветеранів органів прокуратури, їх внесок  у справу зміцнення законності в регіоні, участь у ветеранському русі.
Організовано збір для формування у структурних підрозділах  апарату прокуратури області підбірок творів працівників прокуратури, спогадів ветеранів органів прокуратури, про взаємодію з ветеранською організацією (в т.ч. матеріали щодо запрошення ветеранів на семінари, привітання їх з нагоди державних свят та днів народження, тощо), з метою популяризації їх серед прокурорсько-слідчих працівників, насамперед, молодих фахівців ( при проведенні навчально-методичних семінарів, стажувань у відділах тощо).
         
 
 
 
 

кількість переглядів : 518