Новини
17.05.2016
З нагоди дня народження вітаємо Голову Спілки ветеранів війни та праці органів прокуратури Миколаївської області
ДОКТОРОВИЧ
ГАЛИНУ ВІКТОРІВНУ
 
 
Ветеранська організація органів про­куратури Миколаївської області ство­рена у 2003 році. Ще з 1984 року Раду ветеранів війни та праці органів прокуратури очолював учасник Великої Вітчизняної війни та бойових дій М.В. Демченко, колишній заступник прокурора області.
8 вересня 2011 року відбулися збори ветеранів прокуратури області, на яких було прийнято рішення про створення громадської організації «Миколаївська обласна рада ветеранів війни та праці органів прокуратури». Основними за­вданнями та метою діяльності органі­зації є задоволення та захист законних соціальних, економічних, національ­но-культурних, інших конституційних прав і свобод ветеранів і пенсіонерів прокуратури області.
Починаючи з листопада 2011 року Раду ветеранів очолив Владислав Вік­торович Лемзяков, колишній помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням природоохоронного за­конодавства, який на прокурорській ниві пропрацював понад 41 рік.
З 2015 року Раду ветеранів очолює Докторович Галина Вікторівна.
Організація ветеранів прокурату­ри Миколаївської області налічує 152 спілчан, кожен з яких - це самобутня особистість. Понад 44 роки свого трудового шляху віддав органам прокуратури В.М. Колбєшкін. У 70-річному віці він ще працював на посаді старшого прокурора відділу нагляду за додержан­ням законів спеціальними підрозділами та іншими установами, які ведуть бо­ротьбу з організованою злочинністю, управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнан­ня та досудове слідство прокуратури області. Володимир Колбєшкін - це людина, яку сміливо можна назвати легендою прокуратури Миколаївщини. Почесний працівник прокуратури України, ветеран прокуратури України він і досі не лишається осторонь тру­дових буднів прокуратури. Нині він на громадських засадах завідує музеєм прокуратури Миколаївської області, займається пошуком матеріалів про історію розвитку органів прокуратури області.
48 років віддала роботі у прокура­турі ветеран прокуратури України Т.І. Сітро, яка пережила нелегкі воєн­ні час, блокаду Ленінграда. Свій тру­довий прокурорський шлях розпочала ще далекого 1944 року у прокуратурі м. Свердловська. У 1947 році вона приїхала до Миколаєва, працевлаштувалася в органи прокуратури Мико­лаївської області, де й пропрацювала до 1996 року.
Частими та бажаними гостями у прокуратурі Миколаївської області є колишній прокурор області, почес­ний працівник прокуратури України, заслужений юрист України, ветеран прокуратури України Ю.Є. Бондар, почесні працівники прокуратури України Є.О. Гула, В.П. Ольшанський, Л.М. Кафтанов, С.В. Луценко, М.В. Демченко, В.О. Бабій.
У травні 2010 року відкрито кімнату-музей історії та становлення прокуратури Миколаївської області. В основу експозиції музею покладено хронологічно-тематичний принцип. Зусиллями працівників та ветеранів прокуратури зібрано майже тисячу історичних матеріалів. Це - старі до­кументи, фотографії, окремі зразки старої зброї (знаряддя вчинення зло­чинів), криміналістична техніка, про­курорська форма, посвідчення пра­цівників прокуратури, починаючи ще з 30-х років минулого століття, різно­манітні нагороди, відзнаки, особисті речі ветеранів.
 

кількість переглядів : 483